След броени дни откриваме четвъртото издание на Тюленово арт-фест, който за

...
След броени дни откриваме четвъртото издание на Тюленово арт-фест, който за
Коментари Харесай

Приятни изненади очакват гостите на Тюленово арт-фест

След броени дни откриваме четвъртото издание на Тюленово арт-фест, който за поредна година ще предложи цветна и разнообразна стратегия за посетители от всички възрасти и ще сътвори запаметяващо се прекарване с изкуство, просвета, природа и положителни хора.

Събитието се организира сред 16-ти и 19-ти август. По традиция сцената е отворена за художници и фотографи, чиито произведения ще бъдат показани в галерия на брега, а в базара за приложни изкуства ще се включат създатели, работещи с дърво, стъкло, метали и естествени материали.

За обичащите четенето край морето още веднъж ще предложим заглавия на български създатели в " Книжарницата пред намерено море ", а в партньорство със Зелен учебен център- Шабла ще се проведат две литературни матинета- с Христо Караславов и Милена Караангова.

Най-малките ще творят в двете арт работилници- за шиене на играчки и изобразяване на обичайни български шевици, а с изключение на основаните шедьоври, вкъщи всеки ще може да отнесе и своя симпатична подигравка от художничката Яна-Гергана Желязкова.

По-екстремните посетители за трета поредна година ще научат главните тактики при гмуркането в двучасовия водолазния курс на клуб " Приятели на морето " -Варна, а за останалите готвим сказка за село Тюленово, прохладна разходка с лодка и поход по зелената пътека край брега в проучване на Тюленовите пещери.

За положителното въодушевление на гостите през трите вечери още веднъж ще се погрижи комикът-актьор Паскал Паскалев- с фокуси, закачки и смешки с публиката.

Откриването на фестивала е в ръцете на младите артисти Биляна Тодорова и Георги Караиванов и кънтри певицата Лили Друмева, а в по-късните часове ще чуем джаз групата " Delight “- седем от най-хубавите млади музиканти на Йордан Владев.

Втората вечер посвещаваме на изпятата лирика на Татяна Йотова и китарата на Красимир Йорданов.

Закриването на фестивала стартира още в следобедните часове на съботния ден- с обичайния конкурс за рибена супа, хоротека, в която всеки може да научи някоя нова танцова стъпка, и вечер на занаятите.

Каба гайдите на Борислав Хаджиев и Марин Бобев ще реалокират Родопите на североизток, с цел да се премерят с мощния плач на морето, а на скалите ще се вият пъстри хора с гостите на фестивала. За край групата на Таралежков ще опише в ноти дали лятото е наужким, а в неделя преди обяд ще забележим документалния филм на Николай Фенерски " Резерват Северозапад ".

За присъстващите на фестивала ще е отворен фотографски конкурс, в който всеки може да покаже Тюленово (арт-фест) през своя взор и обектив. Фотографът Ваню Кръстев пък ще провокира гостите да " очовечат " ситуацията посредством техниката " eyebombing “.

Кадрите от двата плана ще бъдат събрани в онлайн фотогалерия, запечатвайки загатна за четвъртия фестивал на Тюленово.

Сред вариантите за нощуване по време на фестивала е в палатковия лагер, където в никакъв случай не е скучно, а музикалната стратегия на неофициалната сцена там продължава до изгрева на слънцето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР